Rozpustíme máslo a vyšleháme ho s cukrem. Troubu si předehřejeme na 170 °C.
Do připravené hmoty přidáme vejce, mouku, kypřicí prášek, případně sůl. Dále dosypeme vanilkový cukr a čokoládu nasekanou na malé kousky.
Z hmoty vytvoříme malé kuličky (cca 2 cm v průměru), poklademe je na plech vyložený pečicím papírem, avšak dostatečně daleko od sebe, aby se při pečení nespekly.
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky