Předehřejeme si troubu na 190 ° C. V malé misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. V další misce zatím ušleháme máslo, cukry a vanilkový extrakt, dokud nevznikne krém. Přidáme vejce, jedno po druhém, šleháme při každém přidání.
Obě části dáme dohromady a vmícháme ještě ořechy a čokoládu. Pokud neseženete čoko pecičky, můžete použít i normální nasekanou čokoládu.
Pomocí zaoblené lžíce nebo lžíce na zmrzlinu klademe na plech s pečičím papírem malé hromádky.
Pečeme 9–11 minut dozlatova. Po upečení vyndáme plech ven s trouby a necháme sušenky asi 2 minuty odpočívat a chladnout na plechu. Poté sušenky sundáme z plechu a necháme kompletně vychladnout.
Podle originálního receptu se má použít přímo čokoláda značky Nestlé® Toll House®, ta je ovšem v České republice neprodejná.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb