Předehřejeme si troubu na 190 ° C. V malé misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. V další misce zatím ušleháme máslo, cukry a vanilkový extrakt, dokud nevznikne krém. Přidáme vejce, jedno po druhém, šleháme při každém přidání.
Obě části dáme dohromady a vmícháme ještě ořechy a čokoládu. Pokud neseženete čoko pecičky, můžete použít i normální nasekanou čokoládu.
Pomocí zaoblené lžíce nebo lžíce na zmrzlinu klademe na plech s pečičím papírem malé hromádky.
Pečeme 9–11 minut dozlatova. Po upečení vyndáme plech ven s trouby a necháme sušenky asi 2 minuty odpočívat a chladnout na plechu. Poté sušenky sundáme z plechu a necháme kompletně vychladnout.
Podle originálního receptu se má použít přímo čokoláda značky Nestlé® Toll House®, ta je ovšem v České republice neprodejná.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena