Předehřejeme si troubu na 190 ° C. V malé misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. V další misce zatím ušleháme máslo, cukry a vanilkový extrakt, dokud nevznikne krém. Přidáme vejce, jedno po druhém, šleháme při každém přidání.
Obě části dáme dohromady a vmícháme ještě ořechy a čokoládu. Pokud neseženete čoko pecičky, můžete použít i normální nasekanou čokoládu.
Pomocí zaoblené lžíce nebo lžíce na zmrzlinu klademe na plech s pečičím papírem malé hromádky.
Pečeme 9–11 minut dozlatova. Po upečení vyndáme plech ven s trouby a necháme sušenky asi 2 minuty odpočívat a chladnout na plechu. Poté sušenky sundáme z plechu a necháme kompletně vychladnout.
Podle originálního receptu se má použít přímo čokoláda značky Nestlé® Toll House®, ta je ovšem v České republice neprodejná.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč