Předehřejeme si troubu na 190 ° C. V malé misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. V další misce zatím ušleháme máslo, cukry a vanilkový extrakt, dokud nevznikne krém. Přidáme vejce, jedno po druhém, šleháme při každém přidání.
Obě části dáme dohromady a vmícháme ještě ořechy a čokoládu. Pokud neseženete čoko pecičky, můžete použít i normální nasekanou čokoládu.
Pomocí zaoblené lžíce nebo lžíce na zmrzlinu klademe na plech s pečičím papírem malé hromádky.
Pečeme 9–11 minut dozlatova. Po upečení vyndáme plech ven s trouby a necháme sušenky asi 2 minuty odpočívat a chladnout na plechu. Poté sušenky sundáme z plechu a necháme kompletně vychladnout.
Podle originálního receptu se má použít přímo čokoláda značky Nestlé® Toll House®, ta je ovšem v České republice neprodejná.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete