Coq au vin se žampiony

3.45

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 100
      ml masox slepičí
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 500
      ml červené víno
    • 250
      g šalotka
    • 150
      g žampiony
    • 1
      svazek bylinky tymián,petrželka,majoránka
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Opečeme porce kuřete, přidáme šalotku, česnek, žampiony a okořeníme. Bylinky omyjeme, osušíme, svážeme do kytičky a přidáme spolu s bobkovým listem k masu. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme vývar a dusíme 20 minut. Krátce před podáváním kytičky bylinek spolu s kuřetem vyjmeme. Podáváme s bagetkami.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme