ks
telecí řízek
použít můžete i kuřecí, vepřové nebo krůtí maso
olej
Postup přípravy receptu
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme napůl. Okraje masa k sobě sklepneme a řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na másle s olejem smažíme zvolna z obou stran dozlatova.
Podáváme s plátkem citronu, čerstvou zeleninou a jakoukoliv bramborovou přílohou.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a…
více o Jednoduchá rajská polévka