Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca 1 minutu. Pak přidejte polovinu dávky oleje a opět mixujte. Občas mixérem zatřepejte, aby se olej s hořčicí dobře spojily. Hustou marinádu naředíte dle vlastní chuti a potřeby zbývajícím množstvím oleje.
Marináda musí mít celistvou konzistenci, pak je připravena tak, jak ji připravují profesionálové. Pokud budete marinovat hned, nemusíte marinádu dávat do lednice.
Marinování steaku (vepřový, kuřecí, hovězí)
Dobře očištěné maso nakrájejte na centimetrové plátky. Nenaklepávejte paličkou, ale dlaní. Maso poklepem roztáhněte do všech stran. Pokud byste do steaku jen tloukli pěstí, plátek se potrhá.
Naklepaný steak posolíte a opepříte a z obou stran potřete marinádou. Nechte marinádu působit při pokojové teplotě (pozor na slunce). Takto marinované maso můžete grilovat po 2 až 3 hodinách. Bude příjemně ochucené a neztratí svou vlastní chuť.
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč