Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca 1 minutu. Pak přidejte polovinu dávky oleje a opět mixujte. Občas mixérem zatřepejte, aby se olej s hořčicí dobře spojily. Hustou marinádu naředíte dle vlastní chuti a potřeby zbývajícím množstvím oleje.
Marináda musí mít celistvou konzistenci, pak je připravena tak, jak ji připravují profesionálové. Pokud budete marinovat hned, nemusíte marinádu dávat do lednice.
Marinování steaku (vepřový, kuřecí, hovězí)
Dobře očištěné maso nakrájejte na centimetrové plátky. Nenaklepávejte paličkou, ale dlaní. Maso poklepem roztáhněte do všech stran. Pokud byste do steaku jen tloukli pěstí, plátek se potrhá.
Naklepaný steak posolíte a opepříte a z obou stran potřete marinádou. Nechte marinádu působit při pokojové teplotě (pozor na slunce). Takto marinované maso můžete grilovat po 2 až 3 hodinách. Bude příjemně ochucené a neztratí svou vlastní chuť.
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky