Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca 1 minutu. Pak přidejte polovinu dávky oleje a opět mixujte. Občas mixérem zatřepejte, aby se olej s hořčicí dobře spojily. Hustou marinádu naředíte dle vlastní chuti a potřeby zbývajícím množstvím oleje.
Marináda musí mít celistvou konzistenci, pak je připravena tak, jak ji připravují profesionálové. Pokud budete marinovat hned, nemusíte marinádu dávat do lednice.
Marinování steaku (vepřový, kuřecí, hovězí)
Dobře očištěné maso nakrájejte na centimetrové plátky. Nenaklepávejte paličkou, ale dlaní. Maso poklepem roztáhněte do všech stran. Pokud byste do steaku jen tloukli pěstí, plátek se potrhá.
Naklepaný steak posolíte a opepříte a z obou stran potřete marinádou. Nechte marinádu působit při pokojové teplotě (pozor na slunce). Takto marinované maso můžete grilovat po 2 až 3 hodinách. Bude příjemně ochucené a neztratí svou vlastní chuť.
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort