Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixéru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky. Mixujte cca 1 minutu. Pak přidejte polovinu dávky oleje a opět mixujte. Občas mixérem zatřepejte, aby se olej s hořčicí dobře spojily. Hustou marinádu naředíte dle vlastní chuti a potřeby zbývajícím množstvím oleje.
Marináda musí mít celistvou konzistenci, pak je připravena tak, jak ji připravují profesionálové. Pokud budete marinovat hned, nemusíte marinádu dávat do lednice.
Marinování steaku (vepřový, kuřecí, hovězí)
Dobře očištěné maso nakrájejte na centimetrové plátky. Nenaklepávejte paličkou, ale dlaní. Maso poklepem roztáhněte do všech stran. Pokud byste do steaku jen tloukli pěstí, plátek se potrhá.
Naklepaný steak posolíte a opepříte a z obou stran potřete marinádou. Nechte marinádu působit při pokojové teplotě (pozor na slunce). Takto marinované maso můžete grilovat po 2 až 3 hodinách. Bude příjemně ochucené a neztratí svou vlastní chuť.
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, překrojíme na polovinu a lžící vydlabeme jadérka. Poté nakrájíme na tenké plátky,…
více o Gratinová dýně s tymiánem
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka