Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 litry vody, kterou budeme potřebovat na vodní lázeň. Smetanu se semínky z vanilkového lusku nalijeme do hrnce a pomalu ohříváme. Žloutky ve větší nádobě smícháme s cukrem. Je nutné dát pozor, aby nevznikla pěna. Za stálého míchání žloutků přiléváme horkou smetanu. Dáme nad vodní lázeň a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou směs dáme do formiček, dáme na plech, zalijeme vroucí vodou tak, aby hladina byla stejná jako výška hladiny v miskách. Pečeme do zhoustnutí krému (konzistence jako pudink).
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari