Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 litry vody, kterou budeme potřebovat na vodní lázeň. Smetanu se semínky z vanilkového lusku nalijeme do hrnce a pomalu ohříváme. Žloutky ve větší nádobě smícháme s cukrem. Je nutné dát pozor, aby nevznikla pěna. Za stálého míchání žloutků přiléváme horkou smetanu. Dáme nad vodní lázeň a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou směs dáme do formiček, dáme na plech, zalijeme vroucí vodou tak, aby hladina byla stejná jako výška hladiny v miskách. Pečeme do zhoustnutí krému (konzistence jako pudink).
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině