Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 litry vody, kterou budeme potřebovat na vodní lázeň. Smetanu se semínky z vanilkového lusku nalijeme do hrnce a pomalu ohříváme. Žloutky ve větší nádobě smícháme s cukrem. Je nutné dát pozor, aby nevznikla pěna. Za stálého míchání žloutků přiléváme horkou smetanu. Dáme nad vodní lázeň a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou směs dáme do formiček, dáme na plech, zalijeme vroucí vodou tak, aby hladina byla stejná jako výška hladiny v miskách. Pečeme do zhoustnutí krému (konzistence jako pudink).
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
Avokáda nakrájíme na kostky. Papriky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek utřeme a vmícháme do…
více o Avokádový salát s jogurtem
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou