Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 litry vody, kterou budeme potřebovat na vodní lázeň. Smetanu se semínky z vanilkového lusku nalijeme do hrnce a pomalu ohříváme. Žloutky ve větší nádobě smícháme s cukrem. Je nutné dát pozor, aby nevznikla pěna. Za stálého míchání žloutků přiléváme horkou smetanu. Dáme nad vodní lázeň a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou směs dáme do formiček, dáme na plech, zalijeme vroucí vodou tak, aby hladina byla stejná jako výška hladiny v miskách. Pečeme do zhoustnutí krému (konzistence jako pudink).
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena