Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 litry vody, kterou budeme potřebovat na vodní lázeň. Smetanu se semínky z vanilkového lusku nalijeme do hrnce a pomalu ohříváme. Žloutky ve větší nádobě smícháme s cukrem. Je nutné dát pozor, aby nevznikla pěna. Za stálého míchání žloutků přiléváme horkou smetanu. Dáme nad vodní lázeň a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou směs dáme do formiček, dáme na plech, zalijeme vroucí vodou tak, aby hladina byla stejná jako výška hladiny v miskách. Pečeme do zhoustnutí krému (konzistence jako pudink).
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku