Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte vanilková zrníčka (pokud nemáte lusk, dejte vanilkový cukr) a za stálého míchání přilijte šlehačku. Směs vylijte do zapékacích mističek, postavte je do plechu a zalijte do 3/4 teplou vodou. Pečte 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.
Po vytažení z trouby mističky zchlaďte a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypte lžící cukru a v hodně horké troubě nechte cukr zkaramelizovat dozlatova. Hned podávejte ozdobené ovocem (jahody, ostružiny, maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka