Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte vanilková zrníčka (pokud nemáte lusk, dejte vanilkový cukr) a za stálého míchání přilijte šlehačku. Směs vylijte do zapékacích mističek, postavte je do plechu a zalijte do 3/4 teplou vodou. Pečte 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.
Po vytažení z trouby mističky zchlaďte a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypte lžící cukru a v hodně horké troubě nechte cukr zkaramelizovat dozlatova. Hned podávejte ozdobené ovocem (jahody, ostružiny, maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno…
více o Rebarborový dort s tvarohem
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Na pánvici dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Na pánvici zatím rozkrájíme na půl (na délku) párky, ale…
více o Srdce z párku plněné vejcem