Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte vanilková zrníčka (pokud nemáte lusk, dejte vanilkový cukr) a za stálého míchání přilijte šlehačku. Směs vylijte do zapékacích mističek, postavte je do plechu a zalijte do 3/4 teplou vodou. Pečte 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.
Po vytažení z trouby mističky zchlaďte a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypte lžící cukru a v hodně horké troubě nechte cukr zkaramelizovat dozlatova. Hned podávejte ozdobené ovocem (jahody, ostružiny, maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu