Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte vanilková zrníčka (pokud nemáte lusk, dejte vanilkový cukr) a za stálého míchání přilijte šlehačku. Směs vylijte do zapékacích mističek, postavte je do plechu a zalijte do 3/4 teplou vodou. Pečte 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.
Po vytažení z trouby mističky zchlaďte a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypte lžící cukru a v hodně horké troubě nechte cukr zkaramelizovat dozlatova. Hned podávejte ozdobené ovocem (jahody, ostružiny, maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s…
více o Bruselák s citronovým krémem
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka