Z droždí a mléka uděláme kvásek a zaděláme hladké těsto, dáme vykynout. Rozválíme do kruhové placky, kterou rozkrojíme na 8 trojúhelníčků, na širší stranu dáme lžičkou nugetu a srolujeme směrem ke špičce, konce zahneme do tvaru rohlíku.
Dáme na vymazaný plech a potřeme žloutkem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 25–30 minut.
Těsto: Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme…
více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra