Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek, zbytek mléka, ve kterém jsem rozšlehali vejce, olej a vše opět dobře promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
Po nakynutí těsto na pomoučeném válu tence rozválíme. Stejnoměrně na něj rozprostřeme nastrouhaný 100 % tuk a stočíme do rolády. Tuto roládu tence rozválíme, nakrájíme trojúhelníčky, na jejich širší stranu dáme kousek ledových kaštanů (1/2 z jedné kostičky) nebo čokolády a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme žloutkem a na 190–200 °C upečeme.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou