Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek, zbytek mléka, ve kterém jsem rozšlehali vejce, olej a vše opět dobře promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
Po nakynutí těsto na pomoučeném válu tence rozválíme. Stejnoměrně na něj rozprostřeme nastrouhaný 100 % tuk a stočíme do rolády. Tuto roládu tence rozválíme, nakrájíme trojúhelníčky, na jejich širší stranu dáme kousek ledových kaštanů (1/2 z jedné kostičky) nebo čokolády a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme žloutkem a na 190–200 °C upečeme.
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari