Croissanty s čokoládou

4.17

hodnoceno: 6
Příprava: 90 minut
Porce: 20
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek na potření
    • 1
      kostka droždí
    • 200
      g tuk
    • 100
      ml olej
    • 2
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 3
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek, zbytek mléka, ve kterém jsem rozšlehali vejce, olej a vše opět dobře promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
  • Po nakynutí těsto na pomoučeném válu tence rozválíme. Stejnoměrně na něj rozprostřeme nastrouhaný 100 % tuk a stočíme do rolády. Tuto roládu tence rozválíme, nakrájíme trojúhelníčky, na jejich širší stranu dáme kousek ledových kaštanů (1/2 z jedné kostičky) nebo čokolády a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme žloutkem a na 190–200 °C upečeme.
  • Vychladlé můžeme pocukrovat.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: