Odpalované těsto: Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu. Přidáme máslo a necháme přísady rozpustit. Za stálého míchání přidáme mouku. Mícháme na středním ohni, dokud se nevytvoří hrouda. Těsto po všech stranách ještě dvě minuty odpalujeme a poté přendáme do studené mísy.
Za stálého hnětení ručním šlehačem přidáváme jedno vejce po druhém. Další vejce přidáme, až když je zatřeno předchozí.
Plech vymastíme máslem, posypeme moukou nebo postříkáme vodou. Těstem naplníme stříkací pytlík. Pečivo porcujeme hladkou trubičkou na plech. Tvoříme hrudky o velikosti vlašského ořechu. Pečeme 12 až 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Cukrářský vanilkový krém: Dejte do kastrolu cukr, žloutky, mouku a pomalu zřeďte mlékem, ve kterém jste předem povařili rozkrojený vanilkový lusk. Hmota se za stálého míchání uvaří za dvě minuty. Vychladlý krém vstřikujte plničkou do kuliček z odpalovaného těsta.
Karamel: Ingredience přiveďte k varu a za stálého míchání nechte vyvařit veškerou vodu. Jakmile hmota zezlátne, pusťte se do práce. Karamel rychle chladne a tuhne. Pokud zatvrdne, lze jej znovu zahřát nad ohněm. Opatrně, hmota je horká.
Naplněné kuličky máčejte v karamelu a na připraveném plátu z nich tvořte pyramidu, kterou nakonec ozdobte pavučinou z karamelových vláken (namočte vidličku do rozehřátého karamelu a opatrně nanášejte vlákna, která se táhnou za vidličkou, na dort).
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem