Odpalované těsto: Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu. Přidáme máslo a necháme přísady rozpustit. Za stálého míchání přidáme mouku. Mícháme na středním ohni, dokud se nevytvoří hrouda. Těsto po všech stranách ještě dvě minuty odpalujeme a poté přendáme do studené mísy.
Za stálého hnětení ručním šlehačem přidáváme jedno vejce po druhém. Další vejce přidáme, až když je zatřeno předchozí.
Plech vymastíme máslem, posypeme moukou nebo postříkáme vodou. Těstem naplníme stříkací pytlík. Pečivo porcujeme hladkou trubičkou na plech. Tvoříme hrudky o velikosti vlašského ořechu. Pečeme 12 až 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Cukrářský vanilkový krém: Dejte do kastrolu cukr, žloutky, mouku a pomalu zřeďte mlékem, ve kterém jste předem povařili rozkrojený vanilkový lusk. Hmota se za stálého míchání uvaří za dvě minuty. Vychladlý krém vstřikujte plničkou do kuliček z odpalovaného těsta.
Karamel: Ingredience přiveďte k varu a za stálého míchání nechte vyvařit veškerou vodu. Jakmile hmota zezlátne, pusťte se do práce. Karamel rychle chladne a tuhne. Pokud zatvrdne, lze jej znovu zahřát nad ohněm. Opatrně, hmota je horká.
Naplněné kuličky máčejte v karamelu a na připraveném plátu z nich tvořte pyramidu, kterou nakonec ozdobte pavučinou z karamelových vláken (namočte vidličku do rozehřátého karamelu a opatrně nanášejte vlákna, která se táhnou za vidličkou, na dort).
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá