Croquembouche

3

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Odpalované těsto
    • 100
      g máslo
    • 0,5
      lžička sůl
    • 0,3
      l voda
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka nebo polohrubá
  • Karamel
    • 4
      lžíce voda
    • 150
      g cukr krystal
  • Cukrářský vanilkový krém
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  • Odpalované těsto: Připravíme si odvážené přísady. Ve velkém hrnci přivedeme do varu osolenou vodu. Přidáme máslo a necháme přísady rozpustit. Za stálého míchání přidáme mouku. Mícháme na středním ohni, dokud se nevytvoří hrouda. Těsto po všech stranách ještě dvě minuty odpalujeme a poté přendáme do studené mísy.
  • Za stálého hnětení ručním šlehačem přidáváme jedno vejce po druhém. Další vejce přidáme, až když je zatřeno předchozí.
  • Plech vymastíme máslem, posypeme moukou nebo postříkáme vodou. Těstem naplníme stříkací pytlík. Pečivo porcujeme hladkou trubičkou na plech. Tvoříme hrudky o velikosti vlašského ořechu. Pečeme 12 až 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
  • Cukrářský vanilkový krém: Dejte do kastrolu cukr, žloutky, mouku a pomalu zřeďte mlékem, ve kterém jste předem povařili rozkrojený vanilkový lusk. Hmota se za stálého míchání uvaří za dvě minuty. Vychladlý krém vstřikujte plničkou do kuliček z odpalovaného těsta.
  • Karamel: Ingredience přiveďte k varu a za stálého míchání nechte vyvařit veškerou vodu. Jakmile hmota zezlátne, pusťte se do práce. Karamel rychle chladne a tuhne. Pokud zatvrdne, lze jej znovu zahřát nad ohněm. Opatrně, hmota je horká.
  • Naplněné kuličky máčejte v karamelu a na připraveném plátu z nich tvořte pyramidu, kterou nakonec ozdobte pavučinou z karamelových vláken (namočte vidličku do rozehřátého karamelu a opatrně nanášejte vlákna, která se táhnou za vidličkou, na dort).
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: