Plátky bagety položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olivovým olejem a dáme na minutu těsně pod rozpálený gril. Poté dáme navrch rozdrobený sýr a vrátíme pod gril na tak dlouho, aby se roquefort začal rozpouštět. Na každý kousek položíme pár plátků hrušky a zakápneme medem. Další med nabídneme zvlášť ve sklenici.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem