Na válu smícháme všechny přísady a přidáme v trošce horké vody rozpuštěné cappuccino. Zpracované těsto je hladké a nelepí se, ale doporučuji vyvalovat přes mikrotenové sáčky, aby se nemusela přidávat další mouka. Vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme čtverečky nebo jiné tvary. Po upečení slepujeme máslovým krémem ochuceným opět rozpuštěným cappuccinem. Povrch potřeme čokoládovou nebo kávovou polevou. Cukroví necháme minimálně 3 dny dojít.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka