Čtyřvrstvý koláč

3.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • těsto
    • 6
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 2
      ks vejce
    • 11
      lžíce mléko
    • 11
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 6
      lžíce cukr
  • drobenka
    • máslo
    • hrubá mouka
    • cukr krystal
  • ovoce
    • voda
    • hnědý rum
    • skořice
    • 750
      g švestky
    • jahodová marmeláda
    • meruňky
    • jablka
    • cukrářské piškoty podrcené
    • cukr
  • nádivka
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
    • smetana
    • 500
      g tvaroh
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

  • Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené – hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout a pak ji pokryjeme tvarohovou nádivkou. Na nádivku dáme vrstvu ovoce. Švestky nebo meruňky můžou být syrové, ale jablka podusíme s uvedenými surovinami (prakticky je rozdusíme). Posypeme drobenkou a dáme znovu zapéci, až drobenka zrůžoví. Ovoce pod drobenkou můžeme ještě pocukrovat. S pečením opatrně, aby nebylo těsto ze spodu příliš upečené. Pečeme chvíli shora i zdola, pak už jen dopékáme s vrchním pečením.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: