Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a mícháme tak dlouho, až hmota zhoustne. Cukrovou hmotu nalijeme ještě horkou na porcelánovou mísu. Když trochu vystydne, nakrájíme ji nožem na dvoucentimetrové čtverečky.
Smetanové bonbony necháme zcela vychladnout, pak je hezky zabalíme do celofánu, nebo je uložíme do pěkné plechové krabičky.
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky