Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a mícháme tak dlouho, až hmota zhoustne. Cukrovou hmotu nalijeme ještě horkou na porcelánovou mísu. Když trochu vystydne, nakrájíme ji nožem na dvoucentimetrové čtverečky.
Smetanové bonbony necháme zcela vychladnout, pak je hezky zabalíme do celofánu, nebo je uložíme do pěkné plechové krabičky.
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech