Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a mícháme tak dlouho, až hmota zhoustne. Cukrovou hmotu nalijeme ještě horkou na porcelánovou mísu. Když trochu vystydne, nakrájíme ji nožem na dvoucentimetrové čtverečky.
Smetanové bonbony necháme zcela vychladnout, pak je hezky zabalíme do celofánu, nebo je uložíme do pěkné plechové krabičky.
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků