Porcelánovou mísu vymažeme olejem. Ve velkém kastrolu umícháme smetanu, med a cukr. Hřejeme při nejnižším stupni a mícháme tak dlouho, až hmota zhoustne. Cukrovou hmotu nalijeme ještě horkou na porcelánovou mísu. Když trochu vystydne, nakrájíme ji nožem na dvoucentimetrové čtverečky.
Smetanové bonbony necháme zcela vychladnout, pak je hezky zabalíme do celofánu, nebo je uložíme do pěkné plechové krabičky.
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí – nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky