Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na kolečka asi do půlky. Zbytek papričky nakrájíme podélně a dáme do vody s ledem na půl hodiny. Paprička se v ledu rozvine a vytvoří takovou květinu, kterou necháme na ozdobu. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a nakrájené papričky na kolečka. Přidáme oloupanou a na větší kousky nakrájenou cuketu a orestujeme asi 3 minuty. Potom přidáme polévkovou lžíci kari, kávovou lžičku soli a dále restujeme asi 5 minut. Nakonec přidáme kokosové mléko a stále mícháme dalších 7 minut, dokud mléko nezhoustne. Servírujeme na talíř s rýží a přidáme rozvinuté papričky jako ozdobu.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka