Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na kolečka asi do půlky. Zbytek papričky nakrájíme podélně a dáme do vody s ledem na půl hodiny. Paprička se v ledu rozvine a vytvoří takovou květinu, kterou necháme na ozdobu. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a nakrájené papričky na kolečka. Přidáme oloupanou a na větší kousky nakrájenou cuketu a orestujeme asi 3 minuty. Potom přidáme polévkovou lžíci kari, kávovou lžičku soli a dále restujeme asi 5 minut. Nakonec přidáme kokosové mléko a stále mícháme dalších 7 minut, dokud mléko nezhoustne. Servírujeme na talíř s rýží a přidáme rozvinuté papričky jako ozdobu.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage