Nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a cukr. Mírně osmahneme a pak podusíme. Dle potřeby možno podlít trochou vody. Když je zelenina měkká, přidáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme. Stáhneme z plamene a přidáme zakysanou smetanu. Podáváme s pečivem, s vařeným bramborem nebo jako samostatnou přílohu k masu.
Velice dobré studené na chleba namazaný troškou másla.
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky