Nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a cukr. Mírně osmahneme a pak podusíme. Dle potřeby možno podlít trochou vody. Když je zelenina měkká, přidáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme. Stáhneme z plamene a přidáme zakysanou smetanu. Podáváme s pečivem, s vařeným bramborem nebo jako samostatnou přílohu k masu.
Velice dobré studené na chleba namazaný troškou másla.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové