Nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme, opepříme, přidáme kari koření a cukr. Mírně osmahneme a pak podusíme. Dle potřeby možno podlít trochou vody. Když je zelenina měkká, přidáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme. Stáhneme z plamene a přidáme zakysanou smetanu. Podáváme s pečivem, s vařeným bramborem nebo jako samostatnou přílohu k masu.
Velice dobré studené na chleba namazaný troškou másla.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát