Cuketu očistíme (starší cuketu oškrábeme a zbavíme dužiny), nakrájíme na kolečka, rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, olivy rozkrojíme na půl. Do zapékací mísy na sebe střídavě vrstvíme rajčata, cuketu, cibuli a sýr, každou řadu jemně osolíme a okořeníme kořením.
Nakonec celé posypeme nakrájenými olivami, pokapeme olivovým olejem a posypeme hodně hustě sýrem. A dáme péct do trouby, dokud cuketa nezměkne. Doba pečení je na vkusu, já mám ráda cuketu tvrdší, naopak muž rád měkkou.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči