Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 0,5 cm) a zbavíme semen. Pokud je cuketa mladá, není nutné ani loupat a semínka ještě nemá. Vždy dvě kolečka slepíme k sobě troškou taveného sýra rozmíchaného s prolisovaným česnekem a muškátovým oříškem. Narovnáme do nevymazaného pekáčku s teflonovým povrchem (maximálně ve dvou vrstvách). Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby na cca 15 minut, až sýr začne probublávat. Na talířích posypeme petrželkou a mletým pepřem. Cuketa nemá být rozměklá, musí pořád ještě trochu křupat.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky