Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 0,5 cm) a zbavíme semen. Pokud je cuketa mladá, není nutné ani loupat a semínka ještě nemá. Vždy dvě kolečka slepíme k sobě troškou taveného sýra rozmíchaného s prolisovaným česnekem a muškátovým oříškem. Narovnáme do nevymazaného pekáčku s teflonovým povrchem (maximálně ve dvou vrstvách). Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby na cca 15 minut, až sýr začne probublávat. Na talířích posypeme petrželkou a mletým pepřem. Cuketa nemá být rozměklá, musí pořád ještě trochu křupat.
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou