Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 0,5 cm) a zbavíme semen. Pokud je cuketa mladá, není nutné ani loupat a semínka ještě nemá. Vždy dvě kolečka slepíme k sobě troškou taveného sýra rozmíchaného s prolisovaným česnekem a muškátovým oříškem. Narovnáme do nevymazaného pekáčku s teflonovým povrchem (maximálně ve dvou vrstvách). Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby na cca 15 minut, až sýr začne probublávat. Na talířích posypeme petrželkou a mletým pepřem. Cuketa nemá být rozměklá, musí pořád ještě trochu křupat.
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou