Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka (cca 0,5 cm) a zbavíme semen. Pokud je cuketa mladá, není nutné ani loupat a semínka ještě nemá. Vždy dvě kolečka slepíme k sobě troškou taveného sýra rozmíchaného s prolisovaným česnekem a muškátovým oříškem. Narovnáme do nevymazaného pekáčku s teflonovým povrchem (maximálně ve dvou vrstvách). Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby na cca 15 minut, až sýr začne probublávat. Na talířích posypeme petrželkou a mletým pepřem. Cuketa nemá být rozměklá, musí pořád ještě trochu křupat.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí