Cuketu nakrájíme na kostky. Pokud je velká, oloupeme slupku. Olivový olej dáme do hrnce, na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme cuketu a na kostky nakrájený brambor, chvilku restujeme, pak osolíme, zalijeme vodou a necháme vařit.
Když je cuketa měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem na hladký krém.
Dochutíme smetanou, solí a ještě prohřejeme. Je možné také přidat kari. Před podáváním ozdobíme nasekanými bylinkami.
Cukety dáváme tolik, aby byl polévkový hrnec tak z poloviny plný nakrájených kostek.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku