Cuketu umyjeme a oloupeme. Nakrájíme ji na kolečka o průměru 1–2 cm. Z každého kolečka odkrojíme střed, kde jsou pecky, a vznikne nám základ – cuketový kroužek.
S ním dále pokračujeme jako s řízkem. Obalíme v mouce, vajíčku se solí a ve strouhance. Kroužky smažíme na oleji či tuku. Když máme již cuketové kroužky na talíři, posypeme je strouhaným sýrem. Výborné je jídlo jak s bramborami, tak s rýží.
Doporučujeme jako přílohu krouhané zelí nebo rajče.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka