Cuketu umyjeme a oloupeme. Nakrájíme ji na kolečka o průměru 1–2 cm. Z každého kolečka odkrojíme střed, kde jsou pecky, a vznikne nám základ – cuketový kroužek.
S ním dále pokračujeme jako s řízkem. Obalíme v mouce, vajíčku se solí a ve strouhance. Kroužky smažíme na oleji či tuku. Když máme již cuketové kroužky na talíři, posypeme je strouhaným sýrem. Výborné je jídlo jak s bramborami, tak s rýží.
Doporučujeme jako přílohu krouhané zelí nebo rajče.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete