Cuketu umyjeme a oloupeme. Nakrájíme ji na kolečka o průměru 1–2 cm. Z každého kolečka odkrojíme střed, kde jsou pecky, a vznikne nám základ – cuketový kroužek.
S ním dále pokračujeme jako s řízkem. Obalíme v mouce, vajíčku se solí a ve strouhance. Kroužky smažíme na oleji či tuku. Když máme již cuketové kroužky na talíři, posypeme je strouhaným sýrem. Výborné je jídlo jak s bramborami, tak s rýží.
Doporučujeme jako přílohu krouhané zelí nebo rajče.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky