Omyté mladé cukety nastrouháme i se slupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Přebytečnou vodu scedíme. Na lžíci oleji osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme česnek, krátce orestujeme a necháme vychladnout. V míse promícháme všechny suroviny a koření a přidáme osmaženou cibulku s česnekem. Když je těsto příliš tekuté, přidáme trochu mouky. Necháme půl hodiny v lednici odležet. Z těsta tvarujeme malé placičky a smažíme je na oleji v lívanečníku, nebo jako malé placičky na pánvi. Můžeme je obalit i ve strouhance, ale strouhanka zbytečně vsákne příliš oleje.
Dip: všechny ingredience smícháme a necháme v chladu chvilku odležet, aby se chutě propojily.
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní…
více o Cuketové placičky se sýrem
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)