Omyté mladé cukety nastrouháme i se slupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Přebytečnou vodu scedíme. Na lžíci oleji osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme česnek, krátce orestujeme a necháme vychladnout. V míse promícháme všechny suroviny a koření a přidáme osmaženou cibulku s česnekem. Když je těsto příliš tekuté, přidáme trochu mouky. Necháme půl hodiny v lednici odležet. Z těsta tvarujeme malé placičky a smažíme je na oleji v lívanečníku, nebo jako malé placičky na pánvi. Můžeme je obalit i ve strouhance, ale strouhanka zbytečně vsákne příliš oleje.
Dip: všechny ingredience smícháme a necháme v chladu chvilku odležet, aby se chutě propojily.
Cuketu oloupeme a nastrouháme. Nastrouhanou cuketu posolíme a necháme jí vyloučit vodu.
Poté cuketu vymačkáme, aby v ní…
více o Cuketové placičky se sýrem
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu